utorok 30. októbra 2012

Podrobnosti o novinkách z UWC 2012 Las Vegas – 2.časť

AirFiber

Prezentácia bola kombináciou ukážky existujúcich referencii od zákazníkov s ich dosiahnutými výsledkami a živej ukážky spoja. Prezentoval SW inžinier z Chicagského teamu (bývala Motorola). Chlapík má na starosti SW časť radia, preto sa venoval hlavne tomu. Povedal že v súčasnosti sú všetky sily orientovane hlavne na stabilitu spoja, žiadne funkcie nebudú pridávať až do dotiahnutia stability. Upozornil však, že to že pracujú na stabilite neznamená to že produkt je nestabilný, naopak každý nahlásený problém analyzujú a zisťujú či to vôbec problém je. Spomenul príklad kedy spoj chcel zákazník vybudovať na par metrov (tuším 20m cez ulicu) na takéto niečo toto rádio nie je stavané preto má samozrejme problémy a tak podobne. Z problémov, ktoré rieši bol uvedený pravé problém s príliš krátkymi spojmi a tiež s prenosom malých paketov. Obe problémy sú vraj na dobrej ceste. V druhej časti bola prezentácia reálneho spoja, ktorý bol postavený priamo v konferenčnej hale, takže zďaleka nie v ideálnych podmienkach. Výsledky spoja ktorý merali na špeciálnom testovacom routri (pekelná mašinka schopná generovať trafik a merania pre oficiálne testy) si môžete pozrieť na obrázkoch dole.

poznámka: O 3 dni neskor sa konal Banket pri príležitosti WSPAPALOOZA na ktorom mal Robert Pera príhovor, okrem iného spomenul, že s touto technológiu počíta do budúcnosti s ako Point-Multipoint riešením.











UniFi 3.0

Prezentácia bola hlavne o softvérových novinkách, žiadna hardvérová novinka nebola ohlásená a že vraj sa ani nechystá. Najzaujímavejšia nová vec je asi Ubiquiti Zero-Handoff čo je AP roaming vytunený do extrému. Konkrétne to funguje tak, že AP-čka sú na rovnakom kanále rovnakom SSID a tiež na rovnakej MAC adrese, takže klient sa vlastne vôbec neodhlasuje, je len stále chvíľku pripojený na inom HW kuse. Tato funkcia je defaultne vypnutá a doporučuje sa používať len pri malom počte klientov a v členitých priestoroch, napríklad v sklade a podobne. Na hromadne prihlasovanie veľkého počtu klientov to nedopručujú. Ako aj ostané aj táto funkcia sa zapína cez controler, ale k samotnej prevádzke tejto funkcie controler nie je potrebný. Funkcia bude po upgrade FW dostupná ja pre existujúce UniFi produkty. Z ďalších noviniek spomeniem Multi-Site management a Multi-Admin práva. WLAN skupiny, a základná SNMP podpora.















AirVision 2.0

Tak tu boli ohlásené Vééééééééééééľke zmeny UBNT objavilo, že nie je nutné spracovávať video až na strane NVR-ka ale že je to možné už na strane kamery – fúúúúúúha veľké veci!!! Trosku sarkazmu nezaškodí, každopádne som osobne rád ,že sa to konečne stalo, takže hlavná zmena je ta že kompresia videa a jeho čiastočné spracovanie sa deje priamo v kamere, sľubujú podporu už pre existujúce kamery, čiste len upgradom FW v nej takže sa tešíme. HW náročnosť na NVR-ko v takom prípade poklesne natoľko, že to utiahne 20 ks kamier pri 720p, 15 FPS, 2048 bps na nahrávanie a na pozeranie dokonca dvojnásobný počet a to na ATOM D2550 procesore. Priamo od UBNT bude možné hotový rekordér postavený na tomto procesore kúpiť ako HW prvok s názvom AirVision NVR, naďalej však ostane možnosť rekordér si nainštalovať u seba. Pričom jeho stiahnutie bude aj naďalej bezplatné.

Kontrolér bude mat výrazne jednoduchšiu inštaláciu a bude kompletne bežať v browseri. Betatesteri sa môžu hlásiť už teraz, ale uvoľnený bude na konci októbra. AirVision NVR bude dostupne ešte pred koncom roka a sľubované AirCam Pro (kovová outdoor kamera s IR prisvietemím) bude dostupná v polovici roku 2013. Na živo bolo vidieť ukážku s 20-timi kamerami a zdá sa, že to naozaj funguje pričom CPU sa ani moc nezapotilo. Podrobnosti nájdete na obrázkoch. Prezentáciu viedol nový človek na tomto projekte je ho meno je Anton a mal rozkošný ruský prízvuk ale zjavne bol zorientovaný veľmi dobre, za tuto prezentáciu im dávam plný počet bodov.



































Nabudúce sa dočítate o mFi a hlavne o podrobnostiach routovacej technológie budúcnosti EdgeMax podľa predstáv Ubiquiti networks, takže ostante naladení na náš blog!

Žiadne komentáre: